Skip to main content

Spletna klepetalnica: Kaj najstniki in najstnice najbolj pogrešajo v času karantene?

Včerajšnja klepetalnica za mlade je uspela - z mladimi smo se pogovarjali o tem, kaj najbolj pogrešajo, kaj jim v času karantene dela težave in kaj je tisto, kar jim je v času karantene najbolj všeč?

Z besednim oblakom smo pripravili odgovore na zgornja vprašanja. Odgovorilo je 10 najstnikov in najstnic.

1. Kaj najstniki najbolj pogrešajo?


2. Kaj je najstnikom najbolj všeč v času karantene?3. Kaj je najstnikom najmanj všeč v času karantene?😕Najstniki in najstnice so na včerajšnji spletni klepetalnici poudarili predvsem to, da najbolj pogrešajo dobro razlago učiteljev in učiteljic. Pravijo tudi, da so navodila s strani šole večkrat nerazumljena. Prav tako so udeleženci povedali, da je zalo malo online video konferenc ali pa jih sploh ni. Pravijo, da bi si tega želeli več, saj bi tako ohranili stik in videli prijatelje. Prav tako bi lahko učitelje in učiteljice v živo prosili za pomoč in dodatno razlago. To jim povzroča strašne preglavice.

😊Vsi so bili veseli, da smo se dobili online. Seveda jih veseli tudi to, da lahko zjutraj dlje spijo in da ni treba v šolo. Po drugi strani pa pogrešajo rutino, prijatelje in razlago učiteljev.

❓Kmalu jim bo zmanjkalo idej za dobre serije in filme, ni jim všeč niti to, da se nič ne dogaja. Zato smo se dogovorili, da si bomo v petek, 10. aprila ob 16.00 izmenjali ideje in primere dobrih praks, ki bodo v pomoč kako kvalitetno preživljati prosti čas v karanteni. Upamo, da se bodo najstnice in najstniki po delavnici tudi bolje znašli.

Vabljeni novi člani ;)

Comments

Popular posts from this blog

Vaje za krepitev miselne aktivnosti I. del

Krepitev možganske oz. miselne aktivnosti je ena najpomembnejših dejavnosti človeka. V tem času, ko smo veliko doma, ne smemo pozabiti tudi na krepitev le teh. Vaje za boljši spomin in koncentracijo je priporočljivo delati vsak dan vsaj 15 minut - delate jih lahko skupaj, z otroki ali posamično. Vaje so priporočljive za vse generacije. Že po enem tednu boste opazili napredek pri zbranosti in boljši koncentraciji.
Najpomembnejši dejavniki, ki vplivajo na zdravje naših možganov so: 1. Kisik (ki ga dobimo z dovolj rekreacije v naravi) 2. Voda (skrbi za boljši pretok kisika po telesu, odplavlja strupe) 3. Počitek in spanje (obnovitev možganskih celic) 4. Zdrava prehrana (čim več sveže zelenjave in sadja) 5. Socialna interakcija in smeh (saj sprošča hormon sreče (serotonin), ki deluje antidepresivno) - v kolikor ste sami, pokličite nekoga!
Spodaj je nekaj primerov vaj za boljši spomin in koncentracijo, ki jih lahko izvajate kar sami doma in na ta način krepite možgančke tudi v času karantene :) U…

Kvalitetno preživljanje časa doma

Hočete ali nočete, nas je koronavirus prisilil, da več časa preživimo doma. Nekateri so se na to idejo hitro privadili, nekateri pa se v nastali situaciji težje znajdejo.
Danes objavljamo nekaj koristnih nasvetov in spletnih strani za katere menimo, da vam utegnejo priti prav.
✅ DNEVNA RUTINA
Zelo pomembno je, da si sestavimo dnevno rutino - delovni teden naj poteka normalno, vikend pa naj ostane vikend. Rutina je zelo pomemben dejavnik, ki človeku nudi občutek varnosti, še posebej otrokom.
🏠 URNIK  Sestavite si urnik - ne glede na starost. Kaj boste počeli čez dan in kdaj? Urnika se morate potem tudi držati.
💤 POČITEK MED DELOM/UČENJEM Ne pozabite si vzeti časa za malico in časa za kosilo med vašim delom ali učenjem. Za vsako dobro opravljeno delo si privoščite kratek odmor ali nagrado (sprehod, posladek, skodelica kave...). To bo spodbujalo vašo notranjo motivacijo.
🏃 TELOVADBA Ne pozabite migati! Predlagamo vam jutranjo in večerno vadbo, če lahko si za telesno aktivnost vzemite čas tudi …

Nazaj v vrtec in šolo? Kaj o tem mislijo najmlajši...

V času izolacije je vsak posameznik spremembe zaznaval zelo različno. Največ vprašanj o virusu in bolezni so prav gotovo imeli najmlajši, še posebej tisti zakajevci :)
Ker vrtec odpira svoja vrata za nekatere otroke, nas je prav zanimalo kaj o tem mislijo otroci. Njihovi odgovori so prav simpatični. Kaj pa vi mislite? :)
Julija (6 let, vrtec): "Mi se zdi fino, da grem u vrtec. Da bom spet videla Ano pa Mijo. Sam Jona pa nočem videt. Ker on ni moj fant. Ko se vrnem v vrtec bo tko, kot na parkirišču. Ker bodo črte naleplene po tleh. Sam oči pa prav, da bo zabavno, kot v vesolju. Sam js pa ne vem kako je to, ker nisem še bla v vesolju. Mogoče da tud ne bo juhe, ker je mami očiju rekla, da bojo bolj na hitro kuhali. Ker moja babi pa juho doooolg časa kuha. Pol jo pa tud nam za domov da. Sam, ne vem... (dobi malo zaskrbljen izraz na obrazu) ... ne vem, če bom najdla svoj ležalnik."
Iva (4,5 let): "Šla bom v vrtec samo pozdraviti Marušo, potem pa me bo babi odpeljala domov se ig…